Při nákupu nad 990Kč, doprava ZDARMA.

Proč zvolit kompresní podkolenky na sjezdové lyže, běžky i skialpy?

Plánujete jet na hory a zvažujete, zda si pořídit kompresní podkolenky na lyže? Přečtěte si náš článek o výhodách komprese při zimních sportech, jako je sjezdové lyžování, běžky, snowboard nebo skialpy.

Benefity komprese při zimních sportech

  • Zlepšený průtok krve: Tlak zlepšuje průtok krve, což umožňuje okysličování svalů. Díky tomu můžete zlepšit výkon, oddálit únavu a eliminovat bolest nohou další dny po lyžování. 

  • Snížení otoků: Komprese pomáhá eliminovat nadměrné hromadění tekutin v tkáních a tím zabraňuje otokům nohou. To oceníte zejména na běžkách nebo při skialpinismu.

  • Opora svalů: Jedním z největších rizik pro vznik zranění při lyžování je únava. Právě opora svalů způsobená kompresí snižuje vibrace a pomáhá udržet lepší stabilitu. Díky tomu máte nad lyžemi či snowboardem lepší kontrolu a snižujete riziko nehody.

  • Prevence zranění: Komprese podporuje svaly, udržuje je fit a zabraňuje přetížení. Díky tomu snižujete riziko zranění, jako je natržení či natažení svalů.

  • Rychlejší regenerace: Lyžování je zábava, ale také náročný sport. Po dlouhém dni na sjezdovkách, náročné trase na běžkách i výstupu na skialpách se tak může snadno stát, že další den nebudete chtít lyže ani vidět. Rychlejší regeneraci svalů a menší únavu zajistí vhodná komprese při i po výkonu.

  • Teplotní regulace: Kompresní podkolenky pomohou udržet optimální teplotu svalů. Riziko podchlazení vzniká například při skialpinismu, kdy jste vystaveni různým klimatickým podmínkám i zátěži, ale také, když se například pod sjezdovkou zastavíte na svačinu :)

  • Komfort a pohodlí: Kompresní podkolenky na lyže, které u nás zakoupíte, jsou vyrobené z kvalitních materiálů, které jsou prodyšné a dobře odvádí vlhkosti. Speciálně vyměkčené zóny navíc brání nepříjemným puchýřům a odřeninám.

  • Vhodné pro celodenní nošení: Správně zvolené kompresní podkolenky na sobě můžete mít celý den, aniž by překážely nebo byly nepříjemné. Využijete je i na cestování, běh, turistiku a další sporty.

kompresní podkolenky na hory

Kompresní podkolenky na lyže a zimní sporty

Lyžování a další zimní sporty jsou oblíbené pro rychlost a adrenalin při jízdě, ale i pro nádherné výhledy na zasněženou krajinu. Abychom si ale zážitek dopřáli, vystavujeme naše svaly intenzivnímu zatížení, které může vést k únavě, bolesti, ale také zranění. Jedním ze způsobů, jak se těmto problémům vyhnout, je využívání kompresního oblečení – zejména kompresních podkolenek.

Díky kompresi můžete nejen předcházet zraněním, ale také si déle a lépe užívat jízdu. A to v případě klasických sjezdových lyží, snowboardu, běžek, skialp i dalších zimních sportů.

Kompresní podkolenky na lyže

Při sjezdovém lyžování hraje důležitou roli rychlost a intenzita pohybu. Lyžaři mohou dosáhnout i rychlosti nad 100 km/h, což způsobuje obrovské namáhání svalů a kloubů. Rizikem velké námahy je nejen únava a bolest nohou po sportovním výkonu, ale také výšené riziko zranění. 

Komprese zlepšuje průtok krve, což minimalizuje únavu a otoky. Podkolenky vám tak pomohou dosáhnout maximálního výkonu. Zároveň komprese minimalizuje vibrace svalů a celých nohou, které způsobuje rychlý pohyb na lyžích. Díky tomu si jízdu lépe užijete, nebudou vás tolik bolet nohy a hlavně snižujete riziko zranění, které je na lyžích často způsobené právě únavou svalů. 

Kompresní podkolenky na běžky

Běžecké lyžování má mnoho společného s klasickým během. Je velmi náročné na svaly a klouby na nohou a po projetí krásné trasy se může snadno stát, že další den nebudete moct ani chodit. Pokud navíc jedete „na výkon“, snadno se v nohách nahromadí kyselina mléčná a přijde nejen nepříjemná únava, ale také křeče. Zbytek jízdy už nebude radost, ale spíše utrpení.

S tím pomohou kompresní podkolenky, které zlepší průtok krve a kyslíkovou výměnu v tkáních. Dojde tak k optimálnímu odbourávání kyseliny mléčné a vy zůstanete fit delší dobu. Komprese vám na běžkách umožní dosáhnout lepšího výkonu a samozřejmě opět snižuje i riziko zranění způsobené únavou svalů.

Kompresní podkolenky na běžky

Kompresní podkolenky na skialpy

Skialpismus je momentálně jedním z nejpopulárnějších sportů. Spojuje lyžování a horolezectví, takže jsou nohy vystaveny více rizikovým vlivům. Při výstupu jsou svaly na nohou namáhány podobně jako při turistice, při sestupu zase jako při sjezdovém lyžování. Unavené svaly, bolest nohou, vyčerpání a velké vibrace jsou nepříjemné a také nebezpečené.

Navíc svaly musí odolávat výraznějším teplotním změnám. Výstup může být často mnohem náročnější než sjezd. Při sjezdu tak svaly začnou chladnout, snižuje se průtok krve, nohy tuhnou a svaly jsou náchylnější. Komprese vliv těchto změn dokáže minimalizovat a navíc nohy chrání před drobnými odřeninami od výbavy na skialpy.

Výhody komprese při zimních sportech jsou zřejmé. Kompresní podkolenky jsou vhodné pro ty, kteří chtějí maximalizovat svůj výkon a minimalizovat únavu, bolest i riziko zranění. K dispozici jsou v různých provedeních, velikostech i barvách. Vyberte si takové kompresní podkolenky na lyže, které budou nejen funkční, ale také skvěle vypadat. Užijte si lyžování bez bolesti a únavy.