Při nákupu nad 990Kč, doprava ZDARMA.

Proč nosit kompresní podkolenky na turistiku?

Když se vydáte na horskou túru, je důležité myslet nejen na kvalitní obuv a dostatek vody, ale také na pohodlné oblečení a vhodné doplňky, které minimalizují únavu a pomáhají v prevenci zranění. Mezi tyto doplňky patří i kompresní podkolenky, které jsou užitečným pomocníkem nejen při běhu nebo cestování, ale také při turistice. 

Proč nosit kompresní podkolenky na horských túrách?

  • Při turistice se setkáte s různými nerovnostmi a výškovými rozdíly terénu, což může způsobit přetížení svalů a kloubů. Kompresní podkolenky pomáhají problém minimalizovat tím, že poskytují svalům a kloubům oporu. Zlepšený průtok krve navíc urychluje regeneraci, což zajistí nižší únavu a náchylnost ke zranění.
  • Při náročných horských túrách se zvyšuje riziko otoků. Kompresní podkolenky (kompresky), jej minimalizují zlepšením průtoku krve, což napomáhá odvodu přebytečné tekutiny z nohou. Zůstanete tak v pohodlí a vaše nohy budou po celou dobu fit.
  • Velice důležitou funkcí kompresních podkolenek je to, že pomáhají zlepšit stabilitu a rovnováhu při chůzi v náročném terénu. Podpora snižuje riziko pádu a únavu nohou. Budete tak mít větší kontrolu nad svým pohybem a budete více v klidu.
  • Naše kompresní podkolenky jsou pohodlné a odolné, což při turistice určitě oceníte. Jsou vyrobeny z elastických a odolných materiálů, poskytují maximální pohodlí a podporu v průběhu celého dne, zároveň se ale snadno neopotřebují. Některé typy jsou navíc vyrobeny z materiálů s antibakteriálními vlastnostmi, které minimalizují zápach a udržují vaše nohy svěží. To oceníte zejména při vícedenním či velmi náročném treku.
  • Nejsou vhodné pouze pro horskou turistiku, ale také pro další aktivity jako je běh, cyklistika, fitness a další sporty. Minimalizují únavu, pocit bolesti nohou a poskytují pohodlí a podporu během všech aktivit.
  • Kdo nechce nosit celé podkolenky, může zvolit kompresní návleky. Jejich nevýhodou je, že u nich komprese neprobíhá už od chodidla. Na druhou stranu lze návleky libovolně kombinovat s kompresními ponožkami.

  kompresní podkolenky na turistiku

 

Kompresní podkolenky jsou při turistice skvělým pomocníkem, protože poskytují podporu svalům a kloubům, minimalizují otoky, zlepšují stabilitu a rovnováhu, jsou pohodlné a odolné a navíc je využijete i na další aktivity. Pokud plánujete v horách strávit několik hodin nebo dokonce dní, zvažte kompresní podkolenky jako prevenci únavy a zranění.

Nabízíme různé druhy, vyberte si takové, které vám budou nejlépe vyhovovat, abyste naplno využili jejich benefitů.